7 dagen per week bereikbaar: 0800-24280

Luifeldoek vervangen

Er zijn verschillende elementen in en om het huis die u zelf kunt vervangen. Denk bijvoorbeeld aan het verwisselen van een kapotte lamp, deurklink of een stop die is doorgeslagen. Bij de dichtstbijzijnde doe-het-zelfwinkel zijn naast gereedschappen, ook duizenden materialen te verkrijgen. Vaak is het zelf vervangen van dingen binnen- en buitenshuis een combinatie van handigheid en de lokale vakspecialist die een te dure offerte neerlegt. Het wordt dan steeds meer een afweging om dingen zelf te gaan doen in plaats van uit te besteden.

Zo gaat ook een steeds grotere groep mensen aan de slag met het zelf vervangen van het luifeldoek van het zonnescherm. De cassette van de luifel functioneert eigenlijk nog uitstekend, dus is het zonde om deze te demonteren en uiteindelijk belandt dan de mooie aluminium luifel op de schroothoop. Hoe langer u met de luifel doet, hoe langer u ook tegen het doek aankijkt en deze kan met de jaren vies worden of scheuren. Naast het vuil worden kan ook de kleur van het luifeldoek totaal niet meer passen bij de trendkleuren van vandaag de dag. Tijd dus om uw luifeldoek te kopen en vervolgens te vervangen! Naast dat het vervangen van het doek een flinke besparing oplevert in vergelijking met de aanschaf van een nieuwe, complete luifel, kunt u bij de montage veel geld besparen.

Zonwering doek vervangen Zonwering doek vervangen

Luifeldoek kosten

Al vanaf €36,95 per m2!

Een nieuw luifeldoek kost €36,95 per vierkante meter. Dit geldt voor alle effen kleuren. Een gestreept luifeldoek kost €38,95 per vierkante meter. Montagekosten heeft u niet, want het doek van uw luifel kunt u zelf vervangen, wellicht met hulp van een aantal handige buren of kennissen. Twijfelt u of u dit aankan? Overleg dan eens met handige buren of kennissen. Willen kunnen zij wellicht een handje helpen op de montagedag zelf. Wat ook kan helpen, is het bekijken van onderstaande montagevideo’s.

Luifeldoek op maat

Wanneer u een luifeldoek op maat bestelt, kan dit verschillend worden afgewerkt. Allereerst is er een verschil tussen luifeldoek in horizontale banen (van 120 centimeter breed) en een luifeldoek zonder naden, volledig uit één geheel gemaakt. De kans is heel groot dat u nu een luifeldoek heeft dat in stroken of banen van 120 centimeter aan elkaar gestikt is. Sinds een aantal jaar bestaat de mogelijkheid om een naadloos doek te bestellen. Wanneer kunt u kiezen voor naadloze confectie?

  • Het doek is niet groter dan 15 m2 (berekening breedte x hoogte/uitval van het luifeldoek)
  • Het doek is niet breder dan 600 centimeter en niet meer uitval dan 320 centimeter
  • U wilt kiezen voor een effen kleur luifeldoek

Een voordeel van naadloze confectie is dat er geen naden in het doek te zien zijn. De naden nauwelijks op, aangezien ze dezelfde kleur hebben als het luifeldoek zelf. Toch oogt een zonneschermdoek zonder naden iets strakker. In onderstaande video kunt u bekijken hoe het luifeldoek wordt gemaakt in ons confectie-atelier.

zonwering-doek Sint-Pieters-Leeuw zonwering-doek Sint-Pieters-Leeuw
Luifeldoek kleur T513

Luifeldoek trendkleuren

Nu u gelezen heeft over het vervangingsproces en hoe een luifeldoek op maat wordt gemaakt, bent u wellicht benieuwd naar onze collectie. Op onze website bieden wij 70 doekkleuren aan van het gerenommeerde merk Tibelly. Er kan onderscheid worden gemaakt uit streep- en effen doekkleuren. Naast de diverse grijze trendkleuren zijn beige doekkleuren ook zeer populair om uw luifeldoek mee te bekleden.

Vindt u keuze te summier of bent u op zoek naar een specifieke doekkleur, welke niet voorkomt in Tibelly collectie, dan bent u voor Dickson zonweringdoeken ook aan het juiste adres bij ons. Vooral in de Dickson Orchestra-collectie zitten veelgekozen kleuren.

  • Volg onze socials: