7 dagen per week bereikbaar: 0800-24280
Confectie zonneschermdoek Confectie zonneschermdoek
Hoe wordt een zonneschermdoek gemaakt?

Zonweringdoek van duurzame kwaliteit

Langdurige kleurechtheid gegarandeerd!

Op Zonneschermdoek.be bestelt u een kwaliteitsdoek van het merk Tibelly dat voor u op maat wordt gemaakt. Het betreft acrylvezelstof dat tenminste:

  • 90% van de UV-straling (99% van de UVB-straling)
  • 70% van de zonnewarmte
  • 72% van de zichtbare straling tegenhoudt.

Tibelly belooft daarnaast een langdurige kleurechtheid. In de video die u hiernaast ziet, kunt u binnen twee minuten zien hoe een zonneschermdoek van Tibelly op maat wordt gemaakt én wat daar allemaal bij komt kijken. Ondanks de vele handelingen om een doek op maat te maken, hanteren wij (zelfs in het drukke hoogseizoen) een scherpe levertijd van 2 tot 3 weken.

Acrylvezeldoek van Tibelly Acrylvezeldoek van Tibelly
Acrylvezeldoek van Tibelly

Hoe wordt zonneschermdoek gemaakt?

Van de beste acrylvezelstof!

In de voorraadruimte liggen alle 70 kleuren van het merk Tibelly per rol opgeslagen. Meestal is een rol 120 centimeter breed. Dit geldt bijvoorbeeld voor alle streepdessins en een aantal effen kleuren. De overige effen kleuren zijn naadloos, wat betekent dat deze uit één stuk worden vervaardigd. Het doek is hier dus niet in banen stof van 120 centimeter verdeeld, maar het betreft één grote lap stof die in de volgende vier verschillende rolbreedtes beschikbaar is: 160, 200, 250 en 320 centimeter. Hoe uw doek wordt geconfectioneerd (naadloos of in banen gestikt), heeft op de kwaliteit geen invloed. Beide varianten wegen 290 gram per vierkante meter, worden uit de acrylvezel geweven en krijgen een waterafstotende nabehandeling.

Zodra de betreffende rol uit de voorraad is gehaald, gaat deze naar de snij-afdeling. In de video is te zien dat de juiste maten worden ingesteld en de machine stopt op de juiste afmeting. Vervolgens wordt het doek recht afgesneden en gaat de rol naar de volgende afdeling verplaatst: de banen-machine. Hier worden stroken van 120cm aan elkaar gestikt met hoogwaardige garens van het merk Tenara. Deze sterke, UV-bestendige garens zijn bestand tegen diverse weersinvloeden. Erg belangrijk gezien de alsmaar hetere zomers.
Nu het zonneschermdoek in banen gestikt is, moet deze aan de buitenzijdes worden afgewerkt. Dit proces noemen wij het ‘omzomen’ van het doek, waarbij niets minder gebeurt dan het omvouwen. Ook hier zorgt de machine ervoor dat dit uiterst recht wordt gestikt. Aan de boven- en onderkant van het doek is standaard ingesteld dat er per zoom een kleine opening aan de binnenkant wordt gemaakt ten van de bestaande of nieuwe doekpees. De doekpees zorgt er namelijk voor dat het doek op z’n plek blijft in de luifel. De zijkanten worden afgewerkt met een zijzoom. Bij een naadloos zonneschermdoek worden de zijkanten ultrasoon gesneden, wat rafelen tegengaat. Ook wordt in deze fase het witte label van het merk Tibelly in het doek gezet.

In de laatste fase wordt het nieuwe zonneschermdoek gereed gemaakt voor verzending. Het doek wordt op een koker gerold, vervolgens in plastic verpakt en als laatste in een stevige kartonnen doos verstuurd. Zodra uw bestelling is verzonden, na 2 à 3 weken, ontvangt u van ons bericht. Het zonneschermdoek dat u thuis ontvangt, is op maat gemaakt en klaar om direct gemonteerd te worden.

  • Volg onze socials: