7 dagen per week bereikbaar: 0800-24280

Doek voor zonnetent

Ons klimaat is constant onderhevig aan verandering. De laatste decennia worden de zonnige en droge periodes steeds iets langer en heviger, waardoor steeds meer mensen ernaar streven om het qua temperatuur zo aangenaam mogelijk te maken, zowel binnen als buiten. Diverse vormen om de zon te weren, worden daarbij steeds belangrijker om een aangenaam binnenklimaat te creëren en het besparen van elektriciteit. Steeds meer mensen hebben naast een zonnetent ook een airco en/of zonnepanelen. De combinatie van zonwering, airco en zonnepanelen zorgt voor een ideaal binnenklimaat en besparing op het verbruik.

Waarom mag een zonnetent niet ontbreken?

  • Zorgt voor schaduw buiten, waardoor u heerlijk op uw terras uit de zon kunt zitten
  • Zorgt voor aangenaam binnenklimaat, doordat de zonnetent de zon zoveel buiten houdt
  • Zorgt voor minder lichtinval, waardoor u een televisie of ander beeldscherm kunt gebruiken
  • Houd warmte tegen, er is bewezen dat een zonnetent doek van Tibelly zo’n 70 % van de zonnewarmte buiten houdt
  • Bespaart elektriciteitskosten, de CV en de airco hoeven minder gebruikt te worden
  • Het weerstaat alle weersomstandigheden, zowel de zon als een lichte regenbui

Prijzen zonnetent doeken

Al vanaf €36,95 per m2

Het eerste belangrijke onderdeel van de cassette is het zonnetent doek. Mocht u al een zonnetent bezitten, dan maakt u al gebruik van bovenstaande voordelen. Maar naarmate de luifel al vele jaren met enige regelmaat wordt gebruikt, kunnen deze voordelen wat afzwakken. Het heeft ermee te maken dat het bestaande zonnetent doek met de jaren wat kan slijten. Anderzijds kunt u ook toe zijn aan een nieuwe frisse kleur, omdat het zonnetent doek er op diverse plekken minder goed uitziet door weersomstandigheden. Via onze configurator kunt u een doek op maat bestellen in maar liefst 70 verschillende doekkleuren. De zonnetent doek prijzen variëren van €36,95 per m2 voor effen kleuren tot €38,95 per m2 voor streepkleuren. Naast het bekijken van de doekkleuren en het berekenen van de zonnetent prijzen kunt u op onze website ook diverse montagevideo’s bekijken hoe het vervangen van de zonnetent doek in z’n werk gaat. Is uw luifel wel geschikt voor doekvervanging en bent u handig genoeg om deze klus zelf (of met behulp van familie of buren) te verwisselen?

Kunt u zelf een zonnetent doek vervangen?

Hoe weet u zeker dat uw luifel geschikt is voor doekvervanging? Het is eigenlijk altijd mogelijk om een doek te vernieuwen van een specifieke zonnetent. Een zonnetent bestaat in de basis uit een cassette. Draait u de cassette open, dan ziet u daar twee of meerdere (scharnier)armen uitkomen. De cassette wordt meestal aangestuurd door een elektromotor, maar er zijn nog diverse (meestal oudere) varianten die handmatig moeten worden geopend. De motor zit subtiel weggewerkt in de cassette, deze ziet u niet, maar hoort u alleen bij het in- en uitlopen van de zonnetent. De afstelling van de motor is een belangrijk aspect tijdens het verwisselen van het zonnetent doek. De bekendste leveranciers voor zonweringmotoren zijn Somfy, Becker en Asa. Op websites van deze leveranciers zijn gebruikshandleidingen te vinden hoe u deze dient af te stellen.

Afgelopen decennia zijn er diverse modellen zonneluifels op de markt gebracht. Grote kans dat u een luifel heeft van het merk Brustor, Winsol of Verano. Vroeger werden met name luifels verkocht zonder bovenkap (open cassettes) of bijvoorbeeld half-open cassettes (zie onderstaande linker foto), het vervangen van het doek gaat hierbij vrij gemakkelijk met behulp van onze montagevideo’s en instructie. Vandaag de dag zijn er meer ‘gesloten cassettes’ (zie onderstaande foto op rechts) op de markt, waarbij de cassette het doek volledig beschermt tegen vuil en stof uit de buitenlucht. Bij gesloten cassettes is het lastiger om het doek te vervangen, omdat de luifel niet aan de zijkant kan worden opgeschroefd. Alle onderdelen van de luifel staan met elkaar in verbinding, dus dient deze eerst van de gevel gehaald te worden, alvorens het doek kan worden vervangen.

Heeft u een van onderstaande zonnetenten van het merk Brustor? Dan dient u dit scherm altijd van de muur te halen om het doek te vervangen.

Of u nu een open, half-open of gesloten zonnetent hebt, dit blijft een klus die u met minimaal twee personen uit dient te voeren. Maar na een paar uurtjes klussen, heeft u een voldaan gevoel en een paar honderd euro bespaard. De besparing is op twee manieren in te vullen; u heeft de aanschaf van een hele nieuwe zonneluifel bespaard, maar ook de kosten van een montageteam uitgespaard.

  • Volg onze socials: