7 dagen per week bereikbaar: 0800-24280

Dickson zonweringdoeken

Dickson is al decennialang een gerenommeerde speler op het gebied van zonneluifelstoffen. De in Wasquehal (Frankrijk) gevestigde weverij richt zich daarnaast op het fabriceren van meubelstoffen voor binnen en buiten, maar bijvoorbeeld ook vloerbedekking en het bekleden van boten. Er werken vandaag de dag zo’n 600 mensen bij Dickson, die iedere werkdag weer bezig gaan om kwalitatief hoogwaardige draden textiel te weven tot een grote rol doek. Graag lichten wij onze keuze toe voor de producten van Dickson, middels het uitlichten van een drietal eigenschappen.

Dickson zonwering

Bescherming tegen UV-straling en warmte

Het weren van UV-straling wordt steeds belangrijker, ook omdat we steeds meer weten over de grote mate van schadelijkheid voor onze huid. Een zonneschermdoek van Dickson is een uitermate geschikt product om deze schadelijke straling zoveel te mogelijk te weren. De afgelopen decennia is Dickson zonweringdoek aan diverse onderzoeken onderworpen geweest en hieruit blijkt dat het product in elk geval 90% van de schadelijke UV-straling tegenhoudt, een uitzonderlijk hoog percentage. Ook houdt het zo’n 70% van de zonnewarmte tegen, maar dit percentage is wel afhankelijk van de kleur die u kiest. Zo houdt een donkere kleur over het algemeen iets minder warmte tegen (hier blijft de warmte eerder onder hangen), maar houdt daarentegen wel weer meer zichtbaar (zon)licht tegen.

Dickson waterdicht zonneschermdoek Dickson waterdicht zonneschermdoek

Dickson doeken

Bescherming tegen zowel zon als regen

Naast het beschermen tegen de zon, dé primaire taak van een zonneluifeldoek, biedt zij ook beschutting tegen hemelwater. Dickson doek kan op twee manieren worden uitgevoerd:

  • Waterafstotend (290 gram per vierkante meter)
  • Waterdicht (320 gram per vierkante meter)

Beide coatings in de doeken zorgen ervoor dat deze tegen regen bestand is, maar de waterdichte variant is daar meer voor geschikt. De manier waarop de vezels van de stof tegen elkaar aangewezen zitten, maakt hierbij het verschil. Doordat het waterdichte doek zwaarder is en dichter tegen de vezel aangeweven zit, kan het beter tegen regen. Gebruikt u de zonneluifel enkel bij zonnig en droog weer en misschien incidenteel bij een kleine regenbui? Dan voldoet de waterafstotende optie voor u. Een voordeel hiervan is dat u keuze heeft uit een paar honderd Dickson-doekkleuren. Indien u een winkel-, café- of restaurant-etablissement bezit, dan wordt de luifel waarschijnlijk frequenter gebruikt. In dat geval is het verstandig te kiezen uit de 30 kleuren die Dickson in de waterdichte collectie heeft, genaamd de Dickson MAX-collectie.

Dickson zonweringdoek

De derde en laatste belangrijke eigenschap van Dickson doeken is het tegengaan van scheuren, schimmels en verkleuren. Bij het juiste gebruik en onderhoud van uw Dickson zonwering houdt u deze in perfecte conditie. Het doek is sterk genoeg om niet te scheuren bij enige wind of ander soort weerstand, bijvoorbeeld van de luifel zelf. Ook kan Dickson zonweringdoek het ontstaan van schimmels tegengaan. Schimmelvorming kan optreden bij té vroeg naar binnen draaien van de luifel nadat deze nat is geworden. Door het doek uit te laten hangen nadat het nat is geworden, is deze minder gevoelig voor schimmels.

Door de bovenstaande kwaliteiten die wij onze producten toedichten, geloven wij in een lange levensduur. Zodoende kunnen wij u een garantie van 5 jaar garanderen. Tot slot gelden de bovenstaande drie belangrijke producteigenschappen ook voor ons Tibelly-assortiment, welke u vindt onder de knop ‘kies een doek’ of ‘stel een doek samen’. De Tibelly-kleuren in ons assortiment komen nagenoeg volledig overeen met de Dickson doekkleuren, aangezien deze in dezelfde fabriek zijn geweven en vervolgens in hetzelfde atelier tot eindproduct zijn gemaakt. Heeft u een kleur gezien op de Dickson-website die u niet terug kunt vinden in ons Tibelly-assortiment? Vraag dan kosteloos een offerte aan via info@zonneschermdoek.be, ook voor waterdichte zonneschermdoeken uit de Dickson-collectie.

  • Volg onze socials: